luni, 18 ianuarie 2010

Kuala Lumpur

Oraşul Kuala Lampur, care semnifică în limba malay confluenţă mocirloasă, este în prezent o metropolă de 4 milioane de locuitori. Cum o indică şi numele său, Kuala Lumpur, oraşul este situat la confluenţa a două cursuri de apă, cel mai important fiind Klang, care se varsă la 45 de kilometri spre vest, în Strâmtoarea Malacca. Smulsă junglei, capitala malaysiană îşi datorează naşterea şi bogăţia fabuloaselor zăcăminte de staniu descoperite în secolul al XIX-lea. Mult timp, Kuala Lumpur nu a fost decât o tabără de colibe de bambus, infestată de malarie. Dar oraşul a crescut odată cu comerţul cu staniu, pentru a deveni, în 1896, capitala Statelor malaysiene federate. Prima impresie pe care o are călătorul care traversează astăzi oraşul este cea a unui oraş verde, liniştit şi ordonat, care îşi păstrează aspectul uman, deşi se dezvoltă continuu.

Panoramă a Kuala Lumpur Corpul executiv, odată cu sediul aici, a fost mutat în noua capitală administrativă, numită Putrajaya. Oraşul are o suprafaţă de 243,65 km² şi o populaţie de 1.479.388, iar împreună cu valea Klang aproximativ patru milioane. Kuala Lumpur este unul dintre cele trei teritorii federale malaysiene şi se găseşte din punct de vedere fizic în statul Selangor. Deşi a devenit un centru economic şi comercial, populaţia de la periferii este foarte săracă, atât timp cât muncitorii companiilor multinaţionale sunt de obicei străini stabiliţi aici.

În ciuda zgârie-norilor impresionanţi care domină oraşul, adevarata sa valoare se gaseşte în zonele vechi ale oraşului. Kuala Lumpur este un loc al diversităţii culturale unde cultura malaesiană, cea indiană şi cea chinezească coexistă şi se manifestă fiecare în individualitatea ei fie în arhitectură, în stilul de viaţa, în festivaluri sau în credinţele religioase.

Obiective turistice:
  • Parcul de orhidee şi hibiscus
  • Parcul cu fluturi
  • Parcul cu păsări
  • Muzeul Naţional Kuala Lumpur
  • Muzeul de artă islamică
  • Templul Sri Mariamman şi Batu Caves
  • Turnurile Petronas
  • moschei
Detalii: http://mireladragota.blogspot.com/2008/11/kuala-lumpur-malaezia.html şi
http://mihaic.blogspot.com/2009/08/batu-caves.html

Sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Kuala_Lumpur

Se pare că am hotărât unde voi pleca la vară, bineînţeles dacă nu voi găsi o altă destinaţie mai interesantă până atunci (oricum vă anunţ) şi dacă banii de alocaţie îmi vor ajunge. :))

O oferta de turism: http://www.carpediemtravel.ro/localitate-Kuala-Lumpur_337-exotic_4.html

2 comentarii: