joi, 4 februarie 2010

Pisica paranormală

De fapt sunt două pisici destul de diferite şi care nu, nu lucrează împreună. Una care este cu adevărat specială şi una care, cu un mic ajutor de la stăpân chiar reuşeşte să ne uimească. Vă las şi pe voi să fiţi încântaţi.

1. Oscar, pisica care a prezis 50 de morţi

Pisica are abilitatea de a presimţi când vor muri pacienţii dintr-un spital din SUA. Oscar şi-a dovedit capacităţile paranormale în cazul a 50 de persoane care au decedat.
"Motanul Oscar se apropie de persoanele care îşi trăiesc ultimele ore de viaţă", explică doctorul David Dosa, specialist în geriatrie şi profesor al Universităţii Brown, autorul unei cărţi şocante despre puterile ieşite din comun ale felinei.
Timp de cinci ani, el a constatat că personalul medical de la un spital pentru bolnavi cu demenţă severă din Providence, Rhode Island, se înşală când evaluează pe baze ştiinţifice cât mai au de trăit pacienţii.
Oscar ar putea să detecteze ketona, substanţă cu miros specific al celulelor moarte, estimează experţii.

2. Pisica care pluteşte

Habar n-avem cum regizorul acestui clip a reuşit şmecheria, însă ne-a asigurat că animalul folosit nu a avut de suferit.
Explicaţia lui este următoarea: pisicile au un nerv la ceafă care declanşează eliberarea serotoninei în momentul în care este atins, iar acest lucru le calmează pe feline. De altfel, o mamă îşi cară puii dintr-un loc în altul ţinându-i de ceafă.
Acum că ne-am lămurit că şi pisica s-a distrat în timpul filmării, vă puteţi relaxa şi savura acest video. Nu neglijaţi coloana sonoră remarcabilă!



Vă recomand şi: http://www.youtube.com/watch?v=yoFgdIN0Am0&feature=related

Sursa: http://click.ro/pe_glob/ciudatenii/oscar-mata-prezis-morti_0_895710539.html
şi http://www.click.ro/pe_glob/ciudatenii/Pisica-paranormala-pluteste_0_893910623.html

Un comentariu: