joi, 11 februarie 2010

Cine nu uită, iubeşte - povestea leului Christian

Am primit de la George impresionanta poveste a leului Christian, un leu care iubeşte cu adevărat şi este pe deplin recunoscător celor ce l-au crescut.

Milioane de oameni au vizionat un filmuleţ vechi de 30 de ani care îl înfăţisează pe leul Christian îmbrăţişându-i afectuos pe cei doi stăpâni ai săi, după ce felina a fost eliberată în sălbăticie.
Christian, născut dintr-un cuplu de lei de la Ilfracombe Zoo din Marea Britanie, a fost vândut unui magazin din Knighsbridge, într-o vreme în care comerţul cu animale exotice era uşor de efectuat.

Puiul de aproape 16 kilograme a fost cumpărat în 1969 cu 250 de guinee de doi tineri australieni, John Rendall şi prietenul său, Ace Bourke, care trăiau pe atunci în vestul Londrei.
Felina a locuit pentru un an împreună cu cei doi, într-un magazin de mobilă. Ei l-au îngrijit pe Christian cu multă dragoste şi atenţie, cheltuind aproximativ 30 de lire pe săptămână pentru a-i asigura cele patru mese zilnice şi suplimentul de vitamine.
Un preot i-a permis leuţului să alerge liber printr-un cimitir. Blănosul a mâncat la restaurante de lux, a fost plimbat cu Bentley-ul şi a apărut chiar şi într-o reclamă pentru magazinul-simbol al anilor '60 din Anglia, Biba.

La numai un an, leul a ajuns la aproape 84 kilograme şi coama sa a început să se dezvolte. Prin urmare, stăpânii săi au hotărât să îi redea libertatea. Astfel că cei doi l-au dus pe Christian în Kenya, în rezervaţia Kora, unde leul a fost integrat rapid alături de alte două feline de aceeaşi rasă, Boy şi Katania. Până în 1974, Christian îşi stabilise propriul teritoriu, iar când foştii stăpâni au revenit în Kenya pentru o ultimă vizită, leul a apărut alături de femelele sale şi de pui. Cei doi s-au întrebat dacă leul îi va mai recunoaşte şi dacă se va comporta le fel de blând ca atunci când era mai mic.

Rezultatul este înregistrat în filmul care a făcut ocolul lumii: leul îi îmbrăţişează călduros pe prietenii săi oameni, aşa cum o făcea când era doar un pui. "Toată lumea plângea, până şi leul mai avea puţin şi începea să plângă. Leoaicele au fost însă foarte supărate, mai ales că Christian a stat peste noapte cu noi", a declarat Rendall. Atunci leul a fost văzut pentru ultima oară.

Fundaţia Born Free foloseşte acum acest filmuleţ pentru a strânge fonduri destinate integrării felinelor în sălbăticie.






P.S. Mulţumesc George.

Sursa: http://www.realitatea.net/imbratisarea-incredibila-a-unui-leu--surprinsa-intr-un-film---video_326327.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu