luni, 5 octombrie 2009
7 metode ciudate de a distruge Pământul.
1. Eroarea de existenţă
Ce trebuie sa faceţi? Absolut nimic. Trebuie doar să vă relaxaţi să vă luaţi o cafea şi să speraţi că toţi cei 200, 000, 000, 000, 000, 000, 000, 000, 000, 000, 000, 000, 000, 000, 000, 000, 000 de atomi care alcătuiesc planeta vor înceta să mai existe ca prin farmec.
2. Înghiţit de o gaură neagră microscopică
Pentru a va realiza planul trebuie sa aveti o gaură neagră microscopică. Aveţi grijă totuşi că aceste găuri negre nu trăiesc nici ele la nesfârşit, iar daca uneia mari ii ia ceva timp sa dispara, o gaură neagră microscopică poate să se evapore instantaneu, din cauza masei mici. Astfel, gaura neagra trebuie sa fie mică, dar nici prea mică, aproximativ de masa Muntelui Everest.
Crearea unui astfel de corp poate sa va creeze probleme, din moment ce este necesară o anumită cantitate de neutroni, care nu se gasesc la supermarket. Totuşi, ei se pot obţine dacă mai multe nuclee atomice sunt date cap in cap până se ametescă.
Pentru a distruge Pămantul, gaura neagra trebuie plasată oriunde pe suprafata planetei, iar tot ce va ramane sa faceti este sa asteptati ca Terra să dispară.
3. Jocul cu reacţii materie-antimaterie
Veţi avea nevoie de 2,500,000,000,000 tone de antimaterie, cea mai explozibilă substantă, care poate fi obtinuţa în cantităţi mici cu orice accelerator de particule.
Cât de greu este? Energia forţei gravitaţionale a unei planete de masa M şi raza R, data de formula E=(3/5)GM^2/R ajunge în cazul Pămantului la aproximativ 224, 000, 000, 000, 000, 000, 000, 000, 000, 000, 000 Jouli. Soarelui îi trebuie o saptămană să producă energia asta. Ei?
Pentru a anihila această energie, trebuie aruncate în foc aproximativ 2, 500, 000, 000, 000 tone de antimaterie. Pământul va ajunge o a doua centură de asteoizi în jurul Soarelui.
4. Înghitit de o gaură neagră uriaşă
Dupa ce aţi localizat gaura neagra de care vreţi să vă folosiţi trebuie să o aduceţi în proximitatea Pământului. Probabil cel mai greu lucru de facut la acest plan. Sunt două căi: puteţi muta Pământul, sau gaura neagră. Cel mai util ar fi totusi sa le mutati pe amandouă în acelaşi timp. Foarte greu, dar posibil. Se urmareşte acelaşi curs ca şi la gaura neagră microscopică.
5. Decostrucţie sistematică
Practic, ceea ce trebuie sa faci este sa săpaţi, iar bucaţile rezultate trebuie aruncate pe orbită. Da. Toate sextilioanele de tone. Printre metodele prin care puteti face acest lucru sunt folosirea navetelor spaţiale pentru a transporta materia sau folosirea lifturilor spaţiale. Dacă am vrea şi dacă am folosi toate resursele în acest sens, am putea face asta chiar şi în zilele noastre, dar ar lua cam 189,000,000 de ani.
6. Pulverizarea prin lovire
Veţi avea nevoie de o piatra mare şi grea ... de exemplu Marte. În principiu, orice poate fi distrus dacă este lovit suficient de tare.
Conceptul este simplu. Trebuie găsit un asteroid foarte mare sau o planeta, accelerat la o viteza uimitoare şi lovit de Pamant. Rezultatul este o coliziune spectaculoasă care ar trebui să pulverizeze Pământul.
Pentru a împiedica gravitaţia sa încropească o nouă planetă, dacă "obiectul contondent" s-ar deplasa cu 11 kilometri pe secunda, fără pierderi de energie, ar trebui sa aiba cel putin 60% din masa Pamantului. Marte, are 11% din masa Terrei, in timp ce Venus ajunge la 81% din aceasta masa.
Şi o "piatră" mai mică şi-ar face treaba, doar că ar trebui să fie lansată la o viteză mult mai mare. Un asteroid de 10, 000, 000, 000, 000 de tone, la 90% din viteza luminii ar putea sa rezolve problema.
7. Mancat de maşini von Neumann
Dupa Arthur C. Clarke, o maşina von Neumann este orice sistem capabil să se copieze identic, folosind doar materie brută. Daca reusiti sa creati una care sa functioneze pe bază de fier, magneziu, aluminiu şi siliciu, cele mai întalnite elemente de pe Pământ, mai aveţi de facut doar un pas. Pusă pe pilot automat, maşina se va duplica la nesfarsit, de fapt pana la epuizarea resurselor, mancand la propriu Planeta Albastră, până când nu mai ramane absolut nimic.
Practic, obiectivul nu va fi complet, deoarece vor mai ramane niste elemente nefolosite, dar dacă programaţi maşinile von Neumann să se îndrepre spre Soare după ce şi-au terminat treaba, planul este complet.
Sursa: http://www.ziare.com/lifeshow/fun/01-19-2008/7-metode-ciudate-de-a-distruge-pamantul-219245
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
deci ai blog draga? :> e foarte tare, imi aminteste ca vrei sa dai la meteorologie :>
RăspundețiȘtergere