miercuri, 30 decembrie 2009

Ce să faceţi de revelion sau în noul an


Ce faceţi de revelion? Pentru unii dintre noi trecerea dintre ani este un moment foarte important...dar pentru alţii nu. Sunt sigura că destinaţiile pentru acest eveniment au fost deja alese, dar niciodata nu e prea tărziu...aşa că v-am pregatit câteva poze expresive din nişte ţărişoare pe care mie mi-ar place să le vizitez în noul an sau în anii următori.


În funcţie de buget puteţi alege:

India


China
Mexic

Hawaii

Egipt



Rusia



Australia


Franţa


Sursa: http://nagornyusa.com/main/Fun/Pictures/OnlyIn.htm


P.S. Mulţumesc Andra.

La mulţi ani!!

miercuri, 23 decembrie 2009

Terra-moşu

Am primit de la Deia (care a fost foarte încântată de ultimul meu post) o poza cu Moş Crăciun foarte geografic(după cum credeam eu că nu există).




P.S. Mulţumesc Deia.>:D<

marți, 22 decembrie 2009

Cadou


Pentru că Moş Crăciun stă să se strecoare prin horn (gaura cheii în lipsa hornului) şi afară încă e prea frig ca să te poţi plimba fără să îţi îngheţe picioarele, şi pentru că majoritatea timpului îl vei petrece în casă m-am gândit să vă fac un mic cadou, doar pentru voi.


Câteva episoade de Crăciun din desenele animate preferate (sigur o să vă placă).

Viaţa cu Louie:
Portret de familie (p1)




Portret de familie (p2)




Surpriza de Crăciun (p1)




Surpriza de Crăciun (p2)


Copiii de la 402:

Serbarea de Crăciun (p1)


Serbarea de Crăciun (p2)



Crăciun fericit!!
P.S. Ştiu că postul nu este geografic, dar nu puteam să vă dau cadou de Crăciun un filmuleţ cu Terra.

sâmbătă, 19 decembrie 2009

Moş Crăciun dat ca exemplu negativ de British Medical Journal


Bătrânelul rubicond e un exemplu negativ în materie de sănătate. Are burtă, e sedentar, uneori fumează şi e purtător de virusuri, poate chiar de gripă nouă. Aceasta e concluzia unui studiu australian, publicat în British Medical Journal.

El are burtă şi se deplasează mereu într-o sanie, deşi ar trebui să ţină regim şi să meargă pe jos sau cu bicicleta. "Pe plan epidemiologic, există o corelaţie între ţările care îl venerează pe Moş Crăciun şi cele în care rata obezităţii la copii este ridicată", susţine specialistul în domeniul sănătăţii publice. El consideră însă că este "prematur" să se stabilească un raport de cauzalitate, chiar dacă imaginea lui Moş Crăciun promovează mesajul, în opinia sa, potrivit căruia "obezitatea este sinonimă cu buna dispoziţie şi cu jovialitatea".

Fără brandy şi prăjiturele pentru Moş Crăciun
Nathan Grills reaminteşte, în studiul său, tradiţia din anumite ţări conform căreia oamenii lasă noaptea, pe masă, multe prăjituri şi brandy pentru Moş Crăciun. Potrivit australianului, toate acestea au un efect negativ asupra siluetei Moşului, dar şi pentru "obezitatea parentală". În opinia lui, oamenii ar trebui încurajaţi să împartă mai degrabă cu renii lui Moş Crăciun porţiile de morcovi şi de ţelină care sunt lăsate noaptea afară, pentru aceştia, în faţa casei. În studiul său, cercetătorul a remarcat că, pe anumite cărţi poştale, Moş Crăciun încă mai apare fumând pipă. "Putem uşor să ne imaginăm raţionamentul unui copil de 12 ani: «Moşul fumează, trebuie să aibă deja 99 de ani, dar încă nu a murit din cauza unui cancer la plămâni»".

Moş Crăciun, new look - svelt şi practicant de sporturi
O altă « acuză » ce i se aduce Moşului e că-i aventuros. Nu îşi pune niciodată centura de siguranţă şi nici nu poartă cască de protecţie atunci când călătoreşte în jurul Pământului, în sania lui trasă de reni zburători. Mai mult, el poate fi purtător de virusuri. În această perioadă marcată de pandemia de gripă, riscul ca el să contracteze sau să propage virusul H1N1 - prin intermediul dublurilor sale care mişună pe străzi şi în centrele comerciale - este cât se poate de real.
"Moş Crăciun este un potenţial focar de maladii infecţioase", a declarat Nathan Grillss, care citează un studiu care susţine că, în medie, oamenii "strănută sau tuşesc în prezenţa lui de până la 10 ori pe zi". Expertul s-a arătat contrariat de faptul că angajarea unui actor, care face figuraţie în rolul lui Moş Crăciun, nu este însoţită de un control al stării lui de sănătate, mărturisind propria lui experienţă din acest domeniu. "Eram sărutat sau luat în braţe de fiecare dată de copiii care aveau nasul înfundat şi nimeni nu mi-a dat vreodată ceva cu care să-mi şterg obrajii între doi clienţi", potrivit unuia dintre cei care au experimentat rolul de Moş Crăciun. Acelaşi Nathan Grillss propune o nouă imagine a lui Moş Crăciun, aceea a unui bărbat svelt, care face mult sport pentru a se antrena în vederea efortului dur care îl aşteaptă pe 24 decembrie.

miercuri, 16 decembrie 2009

Bonus

Harta României

Excursie cu har

Part I (Sibiu - Rm Vâlcea - Tg Jiu - Aiud) - iunie 2009



Part II (Braşov - Sinaia - Predeal - Buşteni) - octombrie 2009

Part III (Petru-Vodă) - noiembrie 2009
Mulţumesc pentru poze: Dianei S, Ioanei, Biancăi şi mie

P.S. trebuia să postez despre excursiile cu har până la sfârşitul anului...


Va urma...

marți, 15 decembrie 2009

A erupt vulcanul Mayon din Filipine!

Peste 20.000 de persoane au fost evacuate din zonele de pericol din apropierea vulcanului Mayon, din Filipine, pentru a-i proteja de furia celui mai activ vulcan din această regiune, care a început să erupă marţi (15.12.2009).

Situaţia a devenit mai complicată după ce vulcanul, cu o înălţime de 2.464 de metri, a început să arunce lavă şi cenuşă, gradul de alertă ridicându-se de la 2 la 3.
În jurul vulcanului, pe o rază de 8 kilometri trăiesc aproximativ 50.000 de persoane, aşa că autorităţile au început deja să-i mute pe mulţi dintre aceştia.

Poliţistii şi pompierii au dus sătenii într-un centru de refugiaţi, unde se pare ca işi vor petrece şi Crăciunul.
"Indiferent de acţiunea vulcanului, nu vrem să avem victime. Măsurile pe care le-am luat acum protejează oamenii", a declarat guvernatorul provinciei, Joey Salceda.
Totodată, mai multe state au decis să trimită ajutoare refugiaţilor, iar medici şi asistenţi s-au oferit ca în timpul lor liber să le acorde asistenţă medicală evacuaţilor.




sâmbătă, 12 decembrie 2009

stumbleupon.com

Am primit de la Ioana un site foarte interesant cu informaţii nu neapărat geografice, dar foarte interesante: http://www.stumbleupon.com/. Aici puteţi găsi detalii despre locuri şi oameni care vă interesează.

Exemple:

http://www.stumbleupon.com/su/2GbmRE/www.gunn.co.nz/astrotour%253Fdata%253Dtours/retrograde.xml (despre planete)



sau

http://www.stumbleupon.com/su/1lstDS/matadortrips.com/8-more-strange-places-on-planet-earth/ (8 locuri ciudate)




P.S. Mulţumesc Ioana. >:D<

miercuri, 9 decembrie 2009

Cel mai mic om de zăpadă din lume

Nu e omul de zăpadă perfect pentru a face o poză de familie adunaţi în jurul lui, însă este cu siguranţă inedit. Cercetătorii britanici au realizat cel mai mic om de zăpadă din lume, de cinci ori mai subţire decât un fir de păr.

Potrivit The Telegraph, experţii de la Laboratorul Naţional de Fizică din Londra au creat cel mai mic om de zăpadă din lume, compus din două sfere minuscule, sudate cu platină. Ochii şi gura au fost făcute cu un fascicul de ioni, iar nasul dintr-un mic depozit de platină în lipsa unui morcov suficient de mic.

Figurina are o grosime de numai 0.01 mm şi a fost creată cu ajutorul unor instrumente speciale, folosite de obicei pentru manipularea nanoparticulelor. Toată operaţiunea a fost coordonată de Dr. David Cox, membru al grupului Quantum Detection.

Prin comparaţie, cel mai mic fulg de zăpadă are 1 milimetru, sau 1.000 de micrometri.



Sursa:http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Incredibil/143899/Cel-mai-mic-om-de-zapada-din-lume.html

marți, 1 decembrie 2009

Diavolul ţepos


Într-o lume guvernată de legea junglei, aşa cum este cea a animalelor, şi în care principiul „ucide sau vei muri” reprezintă o constantă a vieţii de zi cu zi, supravieţuirea se poate dovedi, de cele mai multe ori, o veritabilă artă. Nu este nevoie însă să domini prin statură sau prin ferocitate pentru a-ţi asigura o existenţă ferită de prădători, deoarece până şi cele mai mici şi aparent inofensive creaturi se pot transforma în rivali pe masura atacatorilor sau pot apela la tertipuri care să lase mască pe orice urmăritor.

Diavolul ţepos sau molochul, aşa cum se mai numeşte, pare la prima vedere un veritabil dinozaur în miniatură. Ţepii care îi acoperă absolut tot corpul îi crează imaginea unui luptător teribil. Aceste ace au dublă funcţionalitate. În primul rând constituie o modalitate redutabilă de apărare. Deşi animalul este inofensiv şi foarte încet şi stângaci în mişcări, foarte mulţi prădători se lasă impresionaţi de aspectul sau înfricoşător, renunţând să-l mai atace. Dacă este ameninţat, molochul îşi ascunde capul între picioarele din faţă, lăsând ghimpii să acţioneze. Cea de-a doua funcţie a ţepilor îl ajută să supravieţuiască în condiţiile aspre ale desertului. Fiecare ghimpe în parte este pravăzut cu un şanţ subţire, care porneşte din vârful central. Roua formată peste noapte se concentrează pe solzi şi, atrasă de acţiunea capilară desfăsurată de-a lungul şanţurilor, sfârşeşte în gura şopârlei, asigurându-i necesarul de apă.

Molochul, lung de cca. 18-22 cm., trăieste numai în locurile nisipoase, îngropându-se foarte aproape de suprafaţă. Este un animal diurn, complet inofensiv, în ciuda denumirii sale. Se hrăneşte mai ales cu furnici şi, ocazional, cu materii vegetale. Trăieşte numai în sudul şi vestul Australiei.


Sursa: http://www.zooland.ro/Diavolul_tepos__Moloch_horridus_-5418.html

joi, 19 noiembrie 2009

Reclamă

pt fetele din clasa de la mine Diana şi Ioana (şi pt Florina că mi-a dat afişul)


pt Deia (Andreea Mironiuc) şi Bogdan şi fetele de la 10B cu activitatea cu filmuleţe şi poze



numai pt Deia şi ecusoanele draguţe care le-a facut pt activitatea mea (şi bineînţeles şi pt afiş)

Reclamă: http://jmds.haipa.ro
http://hippiecheese.wordpress.com/

duminică, 15 noiembrie 2009

joi, 12 noiembrie 2009

"Poartă spre cer"?


Fenomenul misterios, filmat în urmă cu două săptamâni pe cerul Moscovei, a fost suprins şi în ţara noastră. Singura diferenţă între apariţiile din România şi cele din Moscova sunt de natură cromatică. Acest fenomen a fost surprins în oraşele: Bucureşti, Braşov, Sfântu Gheorghe, Slobozia şi Mărăcineni, Jud. Argeş.

Imaginile cu apariţia surprinzătoare din Rusia au fost dezbătute intens pe internet şi au ajuns chiar în jurnalele de ştiri. (http://stirileprotv.ro/stiri/international/poarta-catre-dumnezeu-sau-spre-iad-fenomen-ciudat-la-moscova-vezi-video.html)

Cei care au încercat să explice fenomenul au vorbit despre prezenţe extraterestre, porţi spre alte lumi sau banguri sonice. S-a ajuns însa şi la scenarii apocaliptice şi s-au adus în discuţie şi semnele divine.

Sursa: http://stirileprotv.ro/exclusiv/stirile-tale/poarta-spre-cer-si-in-romania-ciudatul-fenomen-fotografiat-in-slobozia.html

marți, 3 noiembrie 2009

Ninge şi la nooooi!!!

S-a aşternut zăpada şi în Piatra Neamţ!!

Seara (poză total neartistică de la geamul de la cameră):Dimineaţa (în drum spre şcoală):

sâmbătă, 31 octombrie 2009

Apa?

Un documentar extraordinar despre apă.

marți, 27 octombrie 2009

Valea Morţii (Death Valley)- pământul care arde


Temut şi ocolit de nativi până la sosirea coloniştilor europeni, sistemul californian de văi aride şi-a primit numele în 1849. Se pare că atunci, un grup de căutători de aur, aveau intenţia de a ajunge la minele de aur din Sacramento, s-au aventurat în traversarea temutei văi.

Deşi aparent mai uşor decât traversarea muntilor, drumul avea să se dovedească în curând un coşmar pentru cei câţiva temerari. Pierzându-se în deşertul interminabil, căutătorii de aur au rătăcit timp de 26 de zile până în momentul în care au fost salvaţi de către una dintre iscoadele trimise pentru a găsi o cale de ieşire. Se spune că în mo.mentul în care călătorii au parasit valea, unul dintre ei şi-a mai intors odată faţa către pustiul dezolant rostind urmatoarele cuvinte : ‘’Adio, vale a morţii !’’. Astfel a aparut sumbra denumire a văii.

Explicţia denumirii acestei depresiuni deşertice din sud-vestul SUA constă şi în faptul că este una dintre cele mai aride regiuni de pe glob. Clima este insuportabilă mai ales în timpul verii boreale, când caracteristice amintite ating paroxismul.

Minima înregistrată aici a fost de 9.4 grade Celsius, iar maxima de 56,7 grade Celsius, ceea ce înseamnă al doilea record mondial al tuturor timpurilor pentru cea mai înaltă temperatură înregistrată la umbra. Ar mai fi de amintit că Death Valley deţine recordul pe glob în ceea ce priveşte cea mai inaltă temperatură înregistrată pe termen lung: 48,9 grade Celsius la umbră timp de 43 de zile consecutiv, în intervalul 6 iulie-17 august 1917.
Aici precipitaţiile sunt foarte reduse (sub 40 mm anual), umiditatea extrem de scazută şi se înregistrează un număr ridicat de zile senine (peste 280 anual).


În intervalul noiembrie-mai climatul devine relativ plăcut fapt care atrage o serie de turişti în această regiune. Aceştia admiră frumoasele dune de nisip sau aflorările de sare cu forme dintre cele mai spectaculoase, cum sunt cele din Devils Gulf Course, ori relieful vulcanic, renumit fiind grupul de mici conuri Ubehebe Crater.

Frumoase privelişti asupra Văii Morţii oferă înălţimile muntoase din jur: vârful Dante's View (1688m) din estul depresiunii, Mount Whitney (cel mai înalt vârf de pe teritoriul SUA - excepătand Alaska) sau zona mlăştinoasă Badwater (85m sub nivelul mării).

În acest loc, în Valea Mortii, legile fizicii par să îşi piardă sensul dând naştere unui fenomen incredibil. Deşi nu există martori oculari ai bizarului eveniment, urmele de pe sol dovedesc clar că …pietrele se mişcă.

Pietrele călătoare
Iniţial aventurierii şi apoi oamenii de ştiinţa au fost şocaţi de ciudatele urme de pe nisip lăsate în urma pietrelor, aparent fără nicio explicaţie. Uriaşul deşert de aproape 800 de kilometri pătraţi părea să fie martorul unor fenomene ciudate care facea ca rocile uriaşe, unele de câteva sute de kilograme, să se mişte în voie de-a lungul văilor nisipoase.

Zeci de urme, unele perfect drepte, altele urmând forma unui zig-zag bizar, se întindeau de-a lungul întregii Văi a Morţii. Şi cum nicio teorie părea să nu poată oferi o explicaţie plauzibilă, pseudo-ştiinţa a înlocuit curând părerile oamenilor de ştiinţă. Au fost invocaţi pe rând, vizitatori din din spaţiul cosmic, forţe magnetice misterioase sau creaturi necunoscute care ar fi sălăşluit în mediul neprielnic al deşertului californian.
Iar ca misterul să fie şi mai adânc, niciun specialist nu a putut surprinde vreodată m
işcarea rocilor, în ciuda nenumaratelor încercări.

Şi totuşi, Valea Morţii nu a fost întotdeauna demnă de trista reputaţie care o înconjoară. Descoperirile arheologice au aratat că, dacă în urmă cu milioane de ani, locul reprezenta fundul unei mări uriaşe, cu numai 10.000 de ani în urmă, valea era o adevarată oază de verdeaţă,împânzită de lacuri, mediul perfect pentru primii locuitori ai continentului nord-american.

Micul deşert californian, desfăşurat pe o lungime de 225 km şi o laţime cuprinsă între 6 si 25 km, a fost declarat in anul 1933, monument naţional. Prin originalitatea şi interesul ei ştiinţific, Valea Morţii merită din plin punerea sub protecţia legii.